1. Од сите состојки се замесува тесто.Се остава да одмори и потоа се сучи кора со дебелина од 5мм.Со чашка ракиена се вадат месечинки.Се печат на 180С-10мин да останат бледи.Се увалкуваат топли во прав шеќер.
Лиценца: Сите права се задржани
1. Од сите состојки се замесува тесто.Се остава да одмори и потоа се сучи кора со дебелина од 5мм.Со чашка ракиена се вадат месечинки.Се печат на 180С-10мин да останат бледи.Се увалкуваат топли во прав шеќер.
Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.
Лиценца: Сите права се задржани
Булевар Александар Македонски, 1000 Скопје
slatkarnicasharlota@yahoo.com
071/795-348 - Маџари ; 070/275-370 - Првомајска