Блог

Зимско макало

Мора да пробате...


1. Се варат сувите пиперки заедно со компирите моколу 25мин. Се оставаат во врелата вода да омекнат пиперките ,а компирите се вадат да оладат.
2. Се гмечат компирите,се чистат пиперките од лушпата и се толчат заедно со празот.
3. Се мешаат со компирите се додава сол и доматно пире .На крајот се попарува со врело масло.Инспирирано од: moirecepti.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -