Едноставно подгответе печени компири кои се топат во уста. Потребно е многу малку масло, а мајонезот му дава посебен вкус во кој ќе уживате!
Состојки:
- 1,5 кг компири
- 4 полни лажици мајонез
- 3 лажици палента
- 1 лажица ситна црвена пипер
- 1 лажичка сол + за да се посоли варениот компир
- лук во прав
- зачини по желба
- 2 лажици масло
- сусам по желба
Начин на подготовка:
- Излупете ги компирите и ставете ги да се готват. Гответе околу 20 минути да не бидат многу меки. Оставете да се изладат, па посолете ги.
- Наредете ги компирите на голема тепсија обложена со хартија за печење. Секој компир богато премачкајте го со намаз од мајонез, посипете со сусам и печете во загреана рерна.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи