Тестенини кои ќе ве освојат, а често ќе ги подготвувате…
Состојки:
- 300 гр макарони
- 250 гр шампињони
- масло
- зачин
- бибер
- сол
- 1 главица кромид
- 1 морков
- 3-4 чешниња лук
- 2 кисели краставици
- 200 гр кисела павлака
- 1 мала кесичка брашно
- 300 гр риба
- млеко
- магдонос
Начин на подготовка:
- Згответе ги макароните. На масло пропржете ситно сечкан кромид и рендан морков, додајте бибер и зачини по желба, потоа додајте сечкан лук.
- Разматете павлака, додајте брашно и малку млеко па добро изедначете да нема грутки.
- Посолете и додајте сечкани кисели краставички, обварена риба (одвоена од коските) магдонос и ставете во печурките да врие минута-две. Сервирајте ги макароните и прелијте ги со сос од печурки.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи