Блог

Печурки во бело вино – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Ароматично јадење кое ќе го правите често…

Состојки:

  • 40-50 гр путер
  • 2-3 лажици маслиново масло
  • 1 кромид
  • 400 гр шампињони
  • 150 мл бело вино
  • малку мајчина душица
  • малку магдонос

Начин на подготовка:

  1. Се топи путерот во тава и се додава маслиново масло. Потоа додадете го исечканиот кромид и кога ќе се омекне ставете ги исчистените печурки. Кога ќе добијат боја, налејте бело вино, промешајте и наросете сечкана мајчина душица и магдонос. Промешајте и кога течноста малку ќе испари, додадете мелено лукче, сол и бибер.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -