Ароматично јадење кое ќе го правите често…
Состојки:
- 40-50 гр путер
- 2-3 лажици маслиново масло
- 1 кромид
- 400 гр шампињони
- 150 мл бело вино
- малку мајчина душица
- малку магдонос
Начин на подготовка:
- Се топи путерот во тава и се додава маслиново масло. Потоа додадете го исечканиот кромид и кога ќе се омекне ставете ги исчистените печурки. Кога ќе добијат боја, налејте бело вино, промешајте и наросете сечкана мајчина душица и магдонос. Промешајте и кога течноста малку ќе испари, додадете мелено лукче, сол и бибер.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи