Искористете го сезонското овошје и направете десерт за уживање!
Состојки:
- 100 гр гриз
- 150 гр брашно
- 5 јајца
- 200 мл јогурт
- кора од лимон
- 1 прашок за печиво
- 2 кесички ванилин шеќер
- 100 мл масло
- 100 гр шеќер
- 600 гр кајсии
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со шеќер, додајте брашно со гриз и прашок за печиво. Додајте масло, кора од лимон, јогурт, ванилин шеќер и добро измешајте.
- Обложете плех со хартија па ставете го тестото. Од горе распоредете кајсии. Печете на 200 степени 40-45 минути.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта