Блог

Бурек од готови кори – посен рецепт – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Доколку размислувате за посни јадења, пробајте го овој рецепт.

Состојки:

  • 500 гр готови тенки кори
  • прелив за кори (300 мл минерална вода и 70 мл масло)
  • 1 праз
  • 1 главица кромид
  • 150 гр соини снегулки
  • 200 мл вода
  • сол
  • бибер
  • зачин

Начин на подготовка:

  1. Кромидот исечкајте го, па испржете го во малку масло. Во соините снегулки ставете вода и почекајте да набабрат. Кога ќе набабрат ставете во кромидот кој се пржи. Зачинете по вкус. 
  2. Бурекот правете го така што за почеток ќе намастите тепсија и ќе ставите 4 кори од секоја страна. потоа одете по редослед – празна кора прелив – кора прелив фил. И така додека имате материјал. Печете на 200 степени околу 30 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -