Уживајте во омилениот десерт во деновите на пост.
Состојки:
- 1 л топла вода
- 500 гр брашно
- 1,5 лажица шеќер
- 8 лажици масло
- 1,5 лажичка прашок за печиво
- 1,5 лажичка сода бикарбона
- 2 прстофати сол
Начин на подготовка:
- Во брашното измешајте состојки па додајте вода. Се измешајте рачно со жица за матење и печете во тефлонска тава. Пред печењето на секоја палачинка ставете капка-две масло.
Уживајте!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи