Одлична комбинација од пилешко и печурки…
Состојки:
- 1 цело пиле
- 200 гр свежи шампињони
- 100 гр тврдо сирење
- 1 поголема главица кромид
- 3 лажици сув зачин
- малку бибер
- 1 лажица црвен пипер
- малку масло
- конец за врзување
Начин на подготовка:
- Издинстајте го кромидот со шампињоните на малку масло, и зачинете. Месото одвојте го од коски.
- Истанченото месо зачинете го со сув зачин, бибер и пипер.
- На целата површино ставете динстани шампињони и од горе наредете листови сирење.
- Внимателно свиткајте, врзете со конец, ставете во тепсија и прелијте со малку вода и масло.
- Печете околу 2 часа на 200 степени.
Добар апетит!