Милански роловани шницли – како од познатите ресторани…
Маринада:
- 1/2 сок од лимон
- 50 мл масло
- сол, сув зачин, бибер, сенф, зачинска пипер
Фил:
- 200 гр кајмак
- 50 гр сланина
- 1 пиперка
- 1-2 главици кромид
- 1 кг компири
Начин на подготовка:
- Исечете ги тенко шницлите и исчукајте ги. Изматете ја маринадата од сок од лимон, масло и зачини и премачкајте ја секоја шницла од двете страни.
- Потоа направете фил од кајмак, сланина и лута пиперка и ставете на шницлите и свиткајте во ролни. Секоја шницла извалкајте ја во брашно и ставете ја во тепсија во која претходно сте ставиле ситно исечкан кромид.
- Ставете ги шницлите врз кромидот, а компирите ставете ги над и околу шницлите. Се пече околу 45 минути во рерна загреана на 200 степени Целзиусови.
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)