Топол и крцкав леб со лук…
Состојки:
- 1 леб
- 60 гр путер
- 1 лажица лук во прав
- 100 гр кашкавал
Состојки за сос од авокадо:
- 1 авокадо
- 1/2 главица кромид
- 3 чешниња лук
- сок од 1/2 лимон
- сол
Начин на подготовка:
- Растопете путер, па додајте лук во прав. Расечете го лебот и премачкајте го со путер. Покријте го лебот и печете 8-10 минути на 200 степени. Потоа додајте рендано сирење и запечете во рерна уште 15 минути на 200 степени.
- Направете сос од авокадо. Извадете го месото од авокадото и изгмечете, додајте ситно сечкан кромид, лук и сок од половина лимон. Посолете по вкус и сервирајте го лебот со сос.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Повеќе рецепти прочитајте на Готви.мк:
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Повеќе рецепти за десерти тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки