Овој рецепт е нешто феноменално.
Состојки:
- 2 пилешки филеа
- 200 гр кашкавал
- 300 гр свински врат Пекабеско
- 1 павлака
- 2 јајца
- 3 чешниња лук
- 5 лажици сенф
Начин на подготовка:
- Исчукајте ги шницлите и посолете малку, наредете во намастен огноотпорен сад. Премачкајте со сенф и изгмечен лук. Преку сенфот изрендајте кашкавал. Наредете свински врат, повторно премачкајте со сенф, па наредете го кашкавал во листови.
- Изматете ги јајцата и павлаката и прелијте преку кашкавалот. Печете 30 минути на 200 степени. Оставете да се излади и исечкајте како бајадера.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт