Неодоливи кремасти топчиња…
Состојки:
- 150 гр исечкано бело чоколадо
- изрендана кора од половина лимон
- 50 мл слатка павлака
- 1 см рендан ѓумбир
- 50 гр кокос
Начин на подготовка:
- Во помал сад измешајте павлака, ѓумбир и рендана кора од лимета. Загрејте во микробранова околу половина минута.
- Топлата смеса прелијте ја преку исечкано бело чоколадо и добро измешајте. Повторно ставете во микробранова на половина минута и измешајте додека чоколадото не се растопи.
- Поклопете ја изладената смеса и чувајте во фрижидер околу еден час.
- Од изладената смеса обликувајте топчиња и извалкајте ги во кокосово брашно.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта