Пастрмката подготвена на овој начин ќе ве освои, секогаш ќе ја правите по овој рецепт!
Состојки:
- 1 поголема пастрмка
- 3 лимони исечкани на парчиња
- сол
- бибер
- 1 лажичка коморач
- 1 рака магдонос
- 200 мл бело вино
- 1 шолја бистра супа
- лук
- зачин
Начин на подготовка:
- Исечкајте ситно лук, измешајте со малку масло, сок од лимон, зачин и магдонос. Посолете ја пастрмката, наполнете ја со зачини и лимон во сад за печење.
- Печете 15 минути на 200 степени па налијте со малку бело вино. За време на печењето залијте ја пастрмката со вино, ставете и малку бистра супа, околу 1 шолја. Печете 20-30 минути.
Добар апетит!
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Летен појадок кој ќе го правите секој ден
Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат
Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л