Брза, лесна, неодолива…
Состојки:
- 80 гр чоколаден пудинг (без готвење)
- 600 мл млеко
- 250 гр бисквити
- 100 гр чоколадо
- 50 мл слатка павлака
Начин на подготовка:
- Пудингот изматете го со ладното млеко, па филот поделете го на 3 еднакви дела. Во калапот се редат бисквитот, па филот, бисквитот, филот, бисквитот и последниот слој е филот. Ставете го во фрижидер еден час, а кон крајот растопете го чоколадото со слатката павлака. Намачкајте ја глазурата врз филот, па повторно ставете во фрижидер уште 10 минути да стегне.
Уживајте!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи