Овошни уштипци меки како душа. Само измешајте ги состојките и вадете со лажица – готови за 15 минути.
Состојки:
- 4 јајца
- 500 мл јогурт
- прстофат сол
- 350 гр брашно
- 10 гр прашок за пециво
- 100 гр шумско овошје (замрзнато)
Начин на подготовка:
- Јајцата се матат со јогурт, па се додаваат солта, брашното и прашокот за пециво. Добро измешајте и додадете го овошјето што сте го одмрзнале и исцедиле. Соединете, па извадете од смесата со лажица и ставајте во врелото масло и пржете.
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот