Испробајте го овој одличен сос.
Состојки:
- 5 главици лук
- маслиново масло
- сол
- 200 мл мајонез
- сок од лимон
- 30 гр пармезан
- 450 гр пилешко бело месо
Начин на подготовка:
- Исечкајте ги врвовите од главиците лук, намачкајте маслиново масло, посолете. Ставете во фолија и печете 60 минути на 200-220 степени.
- Изладете го лукот и исцедете ја смесата која е печена во блендер. Додајте мајонез, сок од лимон, пармезан, посолете и изблендирајте. Одлично оди со сите видови месо, риба…
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)