Блог

Прженици полнети со кашкавал и шунка – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Брзо и лесно направете калоричен доручек…

Состојки:

  • тост леб
  • 100 гр кашкавал
  • 100 гр шунка
  • 2 јајца
  • малку путер
  • сол
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Од лебот исечкајте ги рабовите, па со сукало истанчете. Намачкајте со путер и додајте ситно сечкан кашкавал и шунка. Преклопете и затворете ги рабовите. Повторувајте го процесот додека имате материјал. 
  2. Разматете јајца, потопете го лебот и пржете неколку минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -