Блог

Компир со презла, од надвор крцкав, а внатре мек и сочен – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Подгответе вкусен ручек од компири.

Состојки:

  • 600 гр компири
  • масло
  • 1 лажичка зачин
  • 1/2 лажичка црвена пипер
  • презла

Начин на подготовка:

  1. Исчистете ги компирите и посипете со зачинска пиперка. Измешајте и секое парче компир извалкајте го во презла. Наредете во намастен плех и печете 30 минути на 220 степени.

Добар апетит!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -