Одличен рецепт за вкусна јунешка чорба.
Состојки:
- 300 гр јунешко месо
- 1 лажица маст
- 2 чешниња лук
- 2 рендани моркови
- 4 компири
- 1 главица кромид
- 20 врвови млади коприви
Начин на подготовка:
- На маст издинстајте кромид и морков, а потоа додајте коприва и јунешко. Кога убаво ќе се издинста, додајте компир и зачини. Налијте вода и оставете да крчка 45 минути. Послужете со лажица кисела павлака.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи