Многу вкусна, здрава и едноставна за подготовка пројара со хељдино брашно, без глутен.
Состојки:
- 3 јајца
- сол
- 1/2 лажичка сода или прашок за печиво
- 200 мл јогурт
- 120 гр кисела павлака
- 80 мл масло
- сусам
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, сол, јогурт, кисела павлака, масло со пченкарно и хељдино брашно, сода. Тепсија или калапи за мафини премачкајте со масло или ставете хартија за печење. Излејте ја смесата за проја и печете во загреана рерна на 200-210 степени околу 20-25 минути. Со чепкалка проверете дали пројата е печена.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Cooking“: