Кременадли во слатко-солен сос. Брза подготовка за месо кое се топи во уста.
Состојки:
- 400 гр кременадли
- 1 лажица несолен путер
- 3-4 чешниња лук
- 1/4 шолја пилешки бујон
- 1/4 шолја мед
- 2 лажици јаболков оцет
Начин на подготовка:
- Засечете го месото каде што има маснотии, па посолете и побиберете. Се пржат во тава, па се вадат на чинија. Во истото тавче додадете го путерот, а кога ќе се растопи додадете го мелениот лук, а по една минута медот, бујонот и оцетот.
- Добро измешајте и кога сосот ќе почне да врие, повторно ставете го месото. Месото прелијте го со малку сос и оставете го да крчка уште неколку минути.
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)