Блог

Брза подготовка за месо кое се топи во уста – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Кременадли во слатко-солен сос. Брза подготовка за месо кое се топи во уста.

Состојки:

  • 400 гр кременадли
  • 1 лажица несолен путер
  • 3-4 чешниња лук
  • 1/4 шолја пилешки бујон
  • 1/4 шолја мед
  • 2 лажици јаболков оцет

Начин на подготовка:

  1. Засечете го месото каде што има маснотии, па посолете и побиберете. Се пржат во тава, па се вадат на чинија. Во истото тавче додадете го путерот, а кога ќе се растопи додадете го мелениот лук, а по една минута медот, бујонот и оцетот. 
  2. Добро измешајте и кога сосот ќе почне да врие, повторно ставете го месото. Месото прелијте го со малку сос и оставете го да крчка уште неколку минути.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -