Блог

Пилешко месо со кромид и кашкавал – брз и вкусен рецепт – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Рецепт за највкусното пилешко со кромид.

Состојки:

  • 2 главици кромид
  • 3 пилешки гради
  • 2 шолји говедска супа
  • 100 гр рендан кашкавал
  • 1/3 чаша маслиново масло
  • 2 лажици брашно
  • 2 лажички балсамико оцет
  • 1/2 лажичка мајчина душица
  • 1/2 лажичка сушена жалфија
  • сол и бибер по вкус

Начин на подготовка:

  1. Кромидот се сечка, се посолува и се пржи во тава. Пилешкото исечете го на големи коцки, зачинете го и посипете го со маслиново масло. Кога ќе се испржи кромидот, додадете балсамико и динстајте уште неколку минути. Извадете го кромидот, а во истата тава пропржете го месото. Потоа извадете го месото во чинија, а во истата тава ставете ја супата, додадете брашно, сол и бибер. Крчкајте околу 5 минути. Вратете го кромидот, промешајте, а потоа и пилешкото. На крајот додадете го кашкавалот и печете во рерна на 180 степени додека кашкавалот не се растопи.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -