Со помош на овј трик сигурно успеваат.
Состојки:
- 1 чаша млеко
- 2 шолји брашно
- 3 јајца
- 1 лажица шеќер
- 1 лажичка сол
- 2 лажици масло
- 2 чаши кисела вода
Начин на подготовка:
- Прво просејте го брашното во сад, а потоа додадете шеќер и сол. Се меша, па се прелива млекото, јајцата, маслото и киселата вода. Сè убаво измешајте додека не добиете глатка смеса.
- Добро загрејте ја тавата, па само премачкајте ја со масло, не истурајте масло во тавата. Пржете ги палачинките од двете страни.
Прочитај Gotvi.mk рецепти:
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко