Блог

Колбаси со кашкавал и сланина – брз ручек – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Овој рецепт можете да го направите со колбаси или виршли.

Состојки:

  • 3 виршли или колбаси Пекабеско
  • 3 парчиња кашкавал
  • 6 тенки парчиња чадена сланина Пекабеско
  • 2 лажички сенф

Начин на подготовка:

  1. Виршлите или колбасите засечете ги со нож по должина. Пополнете ги засечените места со кашкавал. Колбасите или виршлите замотајте ги во сланина и прицврстете со чепкалки. Наредете на тепсија и печете на 200 степени. Кога кашкавалот ќе се растопи, извадете од рерна. Послужете со сенф.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -