Ручек кој ќе го обожавате!
Состојки:
- 1 главица кромид
- 2 чешниња лук
- 1 лажица маст
- 3 компири
- 1 морков
- 1 пашканат
- 300 гр пилешко
- свеж магдонос
- сол
- бибер
- зачинска пипер
Начин на подготовка:
- На малку маст продинстајте сечкан кромид, морков и пашканат. Додајте компир и месо, а потоа и зачини. Налијте вода. Гответе околу 45 минути до час, на средна температура. Додајте свеж магдонос. Послужете топло.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи