Без чекање тестото да нарасне, веднаш испечете…
Состојки:
- 250 гр маргарин
- 300 гр фета сирење
- 350 гр брашно
- 1 јајце
Начин на подготовка:
- Изгмечете го сирењето, додадете го маргаринот на собна температура, па со рака соединете ги двете состојки. Додадете брашно и продолжете со месење додека тестото не стане глатко.
- Оставете го во фрижидер половина час, а потоа со сукало развлечете го тестото до дебелина на прст и со чаша извадете погачици.
- Наредете ги во плех претходно обложен со хартија за печење, па премачкајте ги со јајце и по желба посипете ги со сусам или ким. Се печат на 200 степени околу 20 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи