Блог

Без чекање тестото да нарасне, веднаш испечете – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Без чекање тестото да нарасне, веднаш испечете…

Состојки:

  • 250 гр маргарин
  • 300 гр фета сирење
  • 350 гр брашно
  • 1 јајце

Начин на подготовка:

  1. Изгмечете го сирењето, додадете го маргаринот на собна температура, па со рака соединете ги двете состојки. Додадете брашно и продолжете со месење додека тестото не стане глатко.
  2. Оставете го во фрижидер половина час, а потоа со сукало развлечете го тестото до дебелина на прст и со чаша извадете погачици.
  3. Наредете ги во плех претходно обложен со хартија за печење, па премачкајте ги со јајце и по желба посипете ги со сусам или ким. Се печат на 200 степени околу 20 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -