Подгответе вкусен похован патлиџан од рерна – ќе го обожавате!
Состојки:
- 2 модри патлиџани
- 4 јајца
- 100 гр пченично брашно
- 100 гр презла
- сув зачин
- сол
- бибер
- малку масло
Начин на подготовка:
- Патлиџаните исечкајте ги по должина на ленти, секоја лента посолете ја. Оставете ги така 15 минути да пуштат сок и потоа исцедете ги.
- Таквите ленти извалкајте ги прво во разматени јајца, брашно, па во презла. Редете во плех. Малку намастете и печете на 180 степени, 20-25 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко