Необичен специјалитет кој ќе го обожавате!
Состојки:
- багет
- 2 парчиња ослич, варен
- 1/2 тегла цвекло
- 2 чешниња лук
- маслиново масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Лебот исечкајте го на парчиња, па секое парче истријте го со лук и пропрскајте со маслиново масло. Ставете во рерна малку да се запечат. Цвеклото исцедете го и иситнете го во блендер. Посолете и побиберете. На секое парче леб ставете малку цвекло и неколку парчиња исчистен ослич. Пропрскајте со маслиново масло и послужете.
Добар апетит!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта