Блог

Рецепт за Адана ќебап – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Феноменална комбинација од вкусно месо и зачини…

Состојки:

  • 1,5 кг телешко мелено месо
  • 2 црвени пиперки
  • 1 главица кромид
  • 3 чешниња лук
  • 1 лажица сол
  • 1 лажица доматен сок
  • 1 лажичка лута мелена пипер
  • 1 лажичка бибер

Начин на подготовка:

  1. Во блендер ставете кромид, лук и пиперки и сомелете, но не во каша, туку на ситни парчиња. Во голем сад ставете мелено месо, од горе додајте ја смесата од блендер, потоа сите зачини, сол и доматно пире и убаво измешајте.
  2. Смесата ставете ја во фрижидер на 2-3 часа за вкусовите да се измешаат. Од ладната смеса правете топчиња и нижете ги на ражничи, притиснете ги да останат траги од прсти и печете на скара додека не добијат убава боја.
  3. Сервирајте со свежа салата и сосеви по желба.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -