Совршено сочен бифтек – ручек кој ќе го обожавате!
Состојки:
- 4 парчиња јунешки бифтек
- 3 лажици маслиново масло
- 3 лажици сок од лимон
- 3 лажици зачин
- 1 лажичка лук во прав
- 1/2 лажичка бибер
- 1 лажичка сув магдонос
- сол
- неколку капки табаско сос
Начин на подготовка:
- Измешајте ги сите состојки за сос (маслиново масло, сок од лимон, зачин, лук, бибер, сол, магдонос, табаско сос).
- Шницлите пемачкајте ги од двете страни, прекријте ги со фолија и оставете ги во фрижидер најмалку еден час за маринадата убаво да се впие во месото.
- Загрејте ја скарата и ставете ги маринираните шницли. Печете ги околу 5 минути од едната и 5 минути од другата страна. Готовиот бифтек извадете го на чинија и прекријте го со алуминиумска фолија, оставете го така десетина минути за месото да биде посочно.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути