Блог

Ролат со мелено месо и варен компир

Мора да пробате...


За почеток на подготовката на рецептот да напоменам дека компирите треба да се варени.
Се замесуваат сите состојки за ролатот, се зачинуваат со мајчина душица,сол,мелен црн бибер и босилек.
Замесената смеса се расплеснува на алуфолија која претходно ја премачкавме со масло.
Откако ја распославме убаво врз неа рендаме насекаде од варените компири. Наросуваме од ренданиот кашкавал и полека виткаме ролат.
Откако ќе го завиткаме, го стегаме убаво од двата краја, виткајќи ја алуфолијата.
Го ставаме ролатот да се пече во рерна околу 40 минути завиткан .
Потоа го вадиме од рерна го одвиткуваме пажливо, па со четка земаме од сосот за скара и го премачкуваме ролатот по должина и секаде каде може да допреме со четката.
Го враќаме назад ролатот уште 10 минути да се попече.
Кога е готово, печено, го вадиме од рерна и оставаме малку да постои, а потоа го сечеме на посакуваната дебелина и сервираме.
Ви предлагам да го спремите за празниците, превкусно е.
На здравје
Среќни празници

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс – Наведи извор – Некомерцијално – Сподели под исти услови





Инспирирано од: moirecepti.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -