Крцкаво и вкусно пилешко – рецепт кој ќе ви стане омилен!
Состојки:
- 450 гр пилешки крилца
- 50 мл сончогледово масло
- 100 гр растопен путер
- 4 чешниња лук
- 2 лажици исечкан магдонос
- 70 гр изрендан пармезан
- 1 лажичка црвена пипер
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 220 стептени Целзиусови. Крилцата прелијте ги со масло, посолете и побиберете. Печете ги околу 50 минути, готови се кога ќе попримат златна боја.
- Во сад измешајте растопен путер, исечкан лук, магдонос, пармезан и црвена пипер. Потопете ги крилцата во подготвениот сос и вратете ги во рерна на уште неколку минути.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо