Ви донесуваме рецепт за меки, пенасти палачинки кои ќе ве освојат!
Состојки:
- 3 јајца
- 250 гр брашно (пола глатко и пола оштро)
- 350 мл млеко
- 1 дл минерална вода
- малку сол
- 2 лажички масло
- 1/2 лажичка рум
Начин на подготовка:
- Пенасто разматете цели јајца, измешајте додека не добиете густа хомогена смеса, ставете масло, па млеко и измешајте.
- Потоа со непрекинато мешање додајте брашно, додајте прстофат сол и малку рум.
- Доколку сметате дека смесата е густа, разредете ја со минерална вода.
Добар апетит!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта