Сочно пилешко кое одлично оди со секаков прилог.
Состојки:
- 600 гр пилешки гради
- сол
- бибер
- италијанска мешавина од зачини
- 1/2 лажичка темјан
- 4 сушени чили пиперчиња
- 4 чешниња лук
- 100 мл бујон
- 50 гр сушен домат
- 200 мл неутрална павлака
- 60 гр пармезан
Начин на подготовка:
- На маст испечете пилешки гради. Кога ќе бидат готови, месото префрлете го во друг сад, а на истата маст пропржете темјан, чили и лук. Додајте бујон, а потоа и сушен домат. Ставете неутрална павлака, малку прокрчкајте и на крај додајте пармезан. Вратете го месото и соединете ги состојките 5-10 минути. Сервирајте со ориз.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди
Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт