Едноставна подготовка, фантастичен вкус!
Состојки:
- 350 гр блитва
- 1 помал праз
- 1 млад кромид
- 150 гр кашкавал
- 4 лажици кисела павлака
- 150 гр сирење
- 4 јајца
- прашок за печиво
- 2 лажици млеко
- 2 лажици брашно
- масло
- бибер
- сол
- зачин
- лук во гранули
Начин на подготовка:
- Исечкајте кромид и испржете го со малку масло, потоа додајте блитва и продолжете со пржење. Зачинете по вкус. Додајте сирење и кашкавал па соединете.
- Посипете со прашок за печиво, разматете, додајте павлака и брашно и продолжете со матење. На крај додајте млеко и разматени јајца, па измешајте. Префрлете во плех за печење и печете 30 минути на 180 степеи.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи