Одличен избор за семеен ручек!
Состојки:
- пилешки батаци
- 5 чешниња лук
- сок од лимон
- 1 лажичка оригано
- 1 лажичка мајчина душица
- 1 лажичка црвена пипер
- сол
- бибер
- 80 мл маслиново масло
- 100 гр грчки јогурт
Начин на подготовка:
- Измешајте ситно сечкан лук, сок од лимон, оригано, мајчина душица, па додајте црвена пипер, 50 мл маслиново малсо и измешајте. Пилешкото извалкајте го во смесата и оставете да отстои околу два часа, за состојките да се соединат.
- Направете сос: Грчки јогурт, 30 мл маслиново масло, сок од лимон измешајте и изладете.
- Пропржете го месото и сервирајте со сос.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути