Совршен колач за пауза со кафе.
Состојки:
- 5 јајца
- 1 чаша шеќер (200 мл)
- 1 ванилин шеќер
- 1 чаша масло
- 1 чаша млеко
- 2 чаши глатко брашно
- 5 лажици какао
- 1 прашок за пециво
Состојки за прелив:
- 3 чаши млеко
- половина чаша масло
- 1 чаша шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 5 лажици какао
- 100 гр чоколадо за готвење
Начин на подготовка:
- Изматете ги јајцата и шеќерот, а потоа додадете ги ванилиниот шеќер, маслото, мекото, брашното, прашокот за пециво и какаото. Соединете сè и ставете го во плех за печење на 190 степени Целзиусови.
- Додека се пече бисквитот, подгответе го преливот. Ставете го млекото да зоврие и додадете го шеќерот, ванилиниот шеќер, чоколадото и какаото, а потоа маслото. Изладете го преливот и потоа прелијте го врз врелиот колач.
Повеќе на Готви.мк:
Кременадли во слатко-солен сос: Брза подготовка за месо кое се топи во уста
Чоколадни мафини – спремни за миг!
Уштипци од 3 состојки без квасец: Изматете и веднаш пржете, вкусот е фантастичен