Блог

Традиционално предјадење – одлично оди со топол леб – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Еве како се прави традиционално макало од печени пиперки и компири.

Состојки:

  • 4 чешниња лук
  • 6 печени пиперки
  • 500 гр компири
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Изблендирајте го лукот, па додадете ги исчистените печени пиперки и повторно изблендирајте.

     

  2. Компирите сварете ги, па процедете ги и изгмечете ги, па посолете и побиберете. Промешајте, па додадете лук и пиперки. Сè убаво соединете. Додајте малку вода, зачинете уште ако е потребно, па сè добро измешајте. Прелијте со масло и послужете.

Повеќе на Готви.мк:

Кременадли во слатко-солен сос: Брза подготовка за месо кое се топи во уста

Чоколадни мафини – спремни за миг!

Уштипци од 3 состојки без квасец: Изматете и веднаш пржете, вкусот е фантастичен

Колач со малини и јогурт – супер комбинација!



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -