Брз и вкусен ручек…
Состојки:
- 500 гр њокки
- 250 мл павлака за готвење
- 180 гр димена шунка
- лук
- 3 лажици топено сирење
- бибер
- сол
- магдонос
- рузмарин
- мајчина душица
- босилек
Начин на подготовка:
- Ставете сол во водата и оставете да зоврие, а потоа додајте ги њоките. Кога ќе испливаат на површина (по 3-4 минути) извадете ги и оставете ги на страна.
- Ставете масло во тава и оставете да се загрее, потоа додадете го лукот и пропржете ја шунката, потоа додадете ги њоките и зачините, па пржете околу две минути, потоа додадете ја павлаката за готвење и ренданото сирење, па пржете околу две минути.
Повеќе на Готви.мк:
Кременадли во слатко-солен сос: Брза подготовка за месо кое се топи во уста
Чоколадни мафини – спремни за миг!
Уштипци од 3 состојки без квасец: Изматете и веднаш пржете, вкусот е фантастичен