Пиперки полнети со туна – вкусен медитерански ручек.
Состојки:
- 6 пиперки бабури
- 360 гр туна
- 250 мл грчки јогурт
- 1 лажица сенф
- 1 млад кромид
- сок од половина лимон
- 80 гр кикирики
- 50 гр кашкавал
Начин на подготовка:
- Пиперките пресечете ги на половини, ставете ги во плех и печете во рерна на 220 степени околу 20 минути.
- За тоа време направете фил, така што ќе измешате туна, грчки јогурт, сенф, млад кромид, сок од лимон и кикирики. Посолете и побиберете. Наполнете ги пиперките, на крај додајте рендан кашкавал и запечете уште 5 минути на 220 степени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“: