Блог

Пилешко месо кое се топи во уста – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Ако немате многу време, еве одличен предлог за брз оброк.

Состојки:

  • 3 парчиња пилешко филе
  • 2 дл млеко
  • брашно
  • 30 гр путер
  • малку масло
  • сол
  • бибер
  • оригано

Начин на подготовка:

  1. Исечкајте го месото на тенки шницли, посолете и побиберете, па извалкајте во брашно.
  2. Растопете путер во тава и додајте масло, па кога ќе се загрее ставете месо. Испржете го месото и потоа додајте млеко, зачинете уште и додајте оригано.
  3. Поклопете и лесно динстајте 10-12 минути.
  4. Потоа тргнете го поклопот, засилете го огнот и крчкајте уште 10 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -