Еве како се прави мусака со шунка и компир…
Состојки:
- 1 кг компири
- 2 главици кромид
- 120 гр шунка
- 3 лажици пармезан
- 3-4 лажици брашно
- 150 мл павлака за готвење
- презла
Начин на подготовка:
- Исечете ги компирите на кругови, а потоа посолете. Кромидот исечкајте го на коцки, па пропржете го. Во компирот додадете пармезан, сечкана шунка, пржениот кромид, павлаката за готвење, брашното и убаво измешајте.
- Намачкајте ја тавата со масло и посипете ја со презла. Ставете ја смесата и убаво израмнете. Печете на 180 степени околу 50 минути.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи