Блог

Батаци во сочен сос – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Пилешко месо кое се топи во уста…

Состојки:

  • 6 пилешки батаци
  • 80 гр мед
  • 100 мл кечап
  • 5 лажици соја сос
  • 3 лажици бело вино
  • 2 лажици путер
  • бел бибер

Начин на подготовка:

  1. Измешајте соја сос, кечап, мед, вино и малку бибер, па ставете во поголема тава. Спуштајте ги батаците па мешајќи динстајте на умерен оган околу 20 минути.
  2. За сосот да не загори, налијте уште малку соја сос. Батаците наредете ги на чинија за послужување и прелијте ги со сос.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -