Еден од најубавите и највкусни рецепти за топло чоколдо.
Состојки:
- 1/2 л млеко
- 100 гр темно чоколадо
- 1-2 стапчиња цимет
- прстофат шеќер
- неколку капки екстракт од ванила
- 1 лажица какао
- прстофат сол
Начин на подготовка:
- Млекото ставете во тенџере, потоа додадете цимет и гответе додека не зоврие. Потоа извадете го циметот и додадете го какаото. Добро измешајте да нема грутчиња. Потоа додадете прстофат сол и шеќер, како и неколку капки ванила. Промешајте и додадете го чоколадото. Мешајте и гответе убаво да се растопи и да се соединат сите состојки.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи