Чоколадна торта која брзо и лесно се прави.
Состојки:
- 1 шолја слатка павлака
- 1/4 шолја шеќер во прав
- 1/4 шолја какао
- 1,5 лажичка инстант кафе
- 1 шолја врела вода
- рендано чоколадо
- темни кори за торта
Начин на подготовка:
- Изматете ја слатката павлака со шеќер во прав и какао. Кафето сипете го во сад и прелијте го со топла вода, па добро измешајте. Во огноотпорен сад наредете ги квадратните кори за торта, прелијте ги со кафе, а потоа прелијте со филот. Повторно кори, кафе, фил и така додека не го потрошите целиот материјал.
- Последниот ред треба да биде филот. Потоа покријте ја тортата и оставете ја во фрижидер половина час до еден час. Посипете со рендано чоколадо.
Уживајте!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи