Доручек или вечера.
Состојки:
- пржена зелка
- сол
- бибер
- тенки кори за пита
- масло
- малку кисела вода
Начин на подготовка:
- Намастете плех. Една кора раширете на маса, премачкајте со масло и пропрскајте со кисела вода. Во долниот дел ставете пржена зелка, раширете по ширина и свиткајте во ролна. Ролната свиткајте ја во круг, формирајќи полжави. Редете во плех. Свитканата пита премачкајте ја од горе со масло и кисела вода и печете на 200 степени 30 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука