Блог

Крцкави полжавчиња со зелка – вкусно печиво – Gotvi.mk

Мора да пробате...


Доручек или вечера.

Состојки:

  • пржена зелка
  • сол
  • бибер
  • тенки кори за пита
  • масло
  • малку кисела вода

Начин на подготовка:

  1. Намастете плех. Една кора раширете на маса, премачкајте со масло и пропрскајте со кисела вода. Во долниот дел ставете пржена зелка, раширете по ширина и свиткајте во ролна. Ролната свиткајте ја во круг, формирајќи полжави. Редете во плех. Свитканата пита премачкајте ја од горе со масло и кисела вода и печете на 200 степени 30 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки



Инспирирано од: gotvi.mk

- Advertisement -
- Advertisement -

Најнови рецепти

- Advertisement -

Повеќе рецепти од овој тип...

- Advertisement -