Едноставно и брзо јадење…
Состојки:
- 1 мала главица млада зелка
- 500 гр џигерица
- 1 краставица
- 1/2 виолетов кромид
- 100 гр тврдо сирење
- 2-3 лажици мајонез
Начин на подготовка:
- Џигерот исечете го на парчиња. Ставете го месото во тавата и прелијте го со вода, а потоа додадете сол и ловоров лист. Гответе додека не омекне, а потоа процедете. Во сад измешајте рендана зелка, краставица исечена на ленти, рендано сирење, кромид исечкан, како и сечканото месо. Посолете и побиберете, па додадете мајонез и сè убаво измешајте.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи