Ви донесуваме рецепт за брз десерт кој ќе ве воодушеви!
Состојки:
- 100 гр ориз
- 750 мл млеко
- 4 лажици шеќер
- прстофат сол
Начин на подготовка:
- Згответе го оризот во вода 3 минути, а потоа исцедете.
- Во млекото додајте прстофат сол, ставете да зоврие, а потоа додајте ориз.
- Гответе на слаб оган додека оризот не го впие млекото и не мешајте.
- Во зготвениот ориз додајте шеќер и внимателно измешајте со вилушка, за зрната да останат цели.
Уживајте!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи