Омилениот десерт во малку побогата варијанта.
Состојки:
- 1 пакување обланди
- 30 лажици млеко
- 400 гр шеќер
- 250 гр маргарин
- 150 гр мелени ореви
- 150 гр мелени бисквити
- 50 гр црно чоколадо
- 50 гр бело чоколадо
Начин на подготовка:
- Измешајте млеко, маргарин и шеќер, па ставете на оган маргаринот да се растопи. Кога сѐ ќе се зготви додајте бисквити, чоколадо и ореви, па оставете чоколадото да се растопи и да сѐ да врие 2-3 минути. Тргнете од оган, па веднаш премачкајте ги обландите.
- На крај, преку обландите ставете тепсија или даска за сечење, по цела должина за убаво да се залепи. Оставете така да се излади, па исечете и послужете.
Уживајте!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна